Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen

Allergie is een reactie van ons immuunsysteem (het menselijk afweersysteem) om ons te beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen, die mogelijk schadelijk zijn of ongewenst. Dat is een positieve en normale reactie van ons lichaam, maar het kan zijn dat door een emotionele gebeurtenis of ziekte het lichaam ontregelt raakt en gaat reageren op stoffen die niet gevaarlijk zijn. De reactie op een onschuldige stof (allergenen) wordt ook wel een allergische reactie of intolerantie (overgevoeligheid) genoemd.

De allergische reactie kan plaatsvinden in de huid, luchtwegen, het maag-darmstelsel en/of andere klachten veroorzaken. Symptomen van een allergie zijn onder andere: niezen, loopneus, piepende ademhaling, rode ogen, ophoesten van slijm, rode huid en/of jeuk.

Soms gaat een allergische reactie gepaard met netelroos (galbulten). Mensen met een ernstige allergie kunnen in een shock terechtkomen, met mogelijk de dood tot gevolg.

Symptomen van een shock door een allergische reactie zijn onder andere: ademhalingsproblemen, het vasthouden van vocht, vernauwing van de luchtwegen en/of flauwvallen.

Het is erg belangrijk, dat wanneer u naar de praktijk komt geen parfum, geparfumeerde poeder, sterke deodorant, haarlak of aftershave draagt. Dit i.v.m. cliënten die naar de praktijk komen, met allergische reacties voor deze stoffen.

Een allergie kan een grote invloed hebben op het functioneren van volwassenen en kinderen.

Allergische reacties vormen steeds meer een gezondheidsprobleem. Het is de meest voorkomende klacht en het aantal mensen dat hier last van heeft groeit enorm, met name bij kinderen is die groei zichtbaar.

Heeft u last van een allergie of intolerantie?

Met Kinesiologie is het mogelijk allergieën en intoleranties op te sporen, de oorzaak te achterhalen van de klachten en vervolgens te gaan we samen aan de slag om uw klacht zoveel als mogelijk te verhelpen en balanceren op een doeltreffende manier. Heeft u vragen of wilt u een consult inplannen? Neem gerust hier contact op.