Hernia of Scoliose?

Een hernia is een uitstulping van de zachte kern van een kraakbeenachtige tussenwervelschijf, die tegen het ruggenmerg of tegen een zenuw aan drukt. Deze raakt vervolgens geïrriteerd en/of ontstoken. U kunt hier veel pijn van ervaren op de plek zelf, maar ook in één been of beide benen. Wanneer u een doof gevoel of tintelingen ervaart, kan dit duiden op dat de zenuw niet meer goed functioneert door de druk.

Scoliose is een Griekse benaming voor een verkromming of vergroeiing van de rug.

Er ontstaat een bocht in de wervelkolom en deze draait om zijn eigen as. Er bestaan vier soorten scoliose: idiopathisch (oorzaak onbekend), congenitaal (aangeboren), neuromusculair (door spier/zenuwaandoening) en degeneratief (door veroudering). Bij tachtig procent van de scoliose patiënten, is de oorzaak niet te vinden via de wetenschap of is nog niet ontdekt (idiomatisch). Met Kinesiologie, kunnen we samen wel kijken naar de oorzaak van de scoliose, en kijken naar een passende techniek om pijn te verlichten en de vergroeiing te verminderen.

Heeft u last van een hernia of scoliose?

Kinesiologie werkt met een aantal doeltreffende technieken om hernia en scoliose zo goed als mogelijk aan te pakken, met als doel dat u weer goed in uw vel gaat zitten! We gaan samen op zoek naar de oorzaak van de hernia of scioliose. Één van de technieken waar de Kinesioloog mee werkt is, Quantum Touch. Dit is een methode om scheefstanden in het lichaam zo goed als mogelijk op te lossen en pijn te verlichten. Echter bij Kinesiologie zal altijd uw eigen lichaam aangeven welke techniek het beste is voor u. Heeft u vragen of wilt u een consult inplannen? Neem gerust hier contact op.