Hoofdpijn is een klacht die héél vaak voorkomt.

Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Wanneer dit regelmatig optreedt, kan het grote impact hebben op de thuissituatie, werk en het sociaal functioneren. Er zijn verschillende typen pijn. Kloppende, stekende, bonkende, zeurende of vervelende hoofdpijn. Het type pijn en de intensiteit ervan varieert per soort hoofdpijn. Drie veel voorkomende soorten hoofdpijn zijn: spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Het is vaak stress gerelateerd, maar kan ook optreden door een hormonale disbalans, slapeloosheid en/of voeding.

Twee tot tweeënhalf miljoen volwassenen in Nederland hebben last van migraine.

Migraine kan een grote invloed hebben op het functioneren in het dagelijks leven en kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Te denken aan; hormonale disbalans, (over)vermoeidheid waardoor prikkelverwerking in de hersenen blokkeert, zenuwbeknellingen, voeding en/of emotionele ervaringen. Bij een migraine aanval kun je misselijk zijn en moet je soms overgeven. Ook kun je vaak niet goed tegen (dag)licht, geuren en geluid. Door de heftigheid van de klachten is het vaak niet  mogelijk om tijdens een aanval goed te functioneren op school of op het werk. Het kan ook het zicht verminderen en daardoor autorijden onmogelijk maken.

Heeft u last van hoofdpijn of migraine?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, met fysieke, mentale of emotionele klachten. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparaten, naalden en/of (chemische) medicatie. Wilt u op zoek gaan naar de oorzaken van uw hoofdpijn of migraine? Zit u niet lekker in uw vel? Heeft u hulp nodig om een bepaalde doelstelling te bereiken? Heeft u nog vragen, of wilt u een consult inplannen? Wilt u vrijblijvend advies of informatie? Bel dan direct: 06-38403931 of vul hier uw gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen voor het beantwoorden van al uw vragen.