Hooikoorts !

Hooikoorts!

Veel mensen worden blij wanneer de lente en zomer er weer aan komt. De zon gaat lekker schijnen en de bomen en bloemen komen weer in bloei te staan. Voor 20 procent van de Nederlanders betekend het ook een vervelende tijd van van niezen, snotteren en tranende ogen. Ze krijgen last van hooikoorts!

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Als je last van hooikoorts hebt, ben je allergisch voor pollen. Pollen zijn voortplantingscellen van grassen, planten en bomen. Deze superkleine stuifmeelkorreltjes drijven met de wind mee en verspreiden zich zo over vele kilometers.

Tijdens de intake in de professionele praktijkruimte van de Kinesioloog, wordt aan de hand van een pijnloze spiertest uitgezocht voor welke pollen je precies allergisch bent. De daaropvolgende consulten die ingepland worden staan in het teken van het achterhalen van de oorzaak (hoe komt het dat je een allergie ontwikkeld hebt) en het behandelen/balanceren om de klachten zo goed als mogelijk te elimineren. Het behandelen wordt o.a. gedaan met de doeltreffende Espavo allergietechnieken.

Histamine veroorzaakt de hooikoorts klachten

Als ons lichaam een vreemde stof binnenkrijgt, bijvoorbeeld na een steek van een insect, maken de mestcellen histamine aan. Histamine zorgt voor het verwijden van de bloedvaten. Hierdoor kunnen de afvalstoffen worden afgevoerd en antistoffen worden aangevoerd.

De jeuk en pijn die hierbij ontstaat, is een waarschuwing voor ons. Op die plek in het lichaam is iets aan de hand. Deze histaminereactie is dus goed. Bij een overmatige of ongewenste histaminereactie wordt er een teveel aan histamine aangemaakt. Hierdoor worden de slijmvliezen rood en zwellen op.

Ook ontstaat dan een overmatige slijmproductie. Dit is bij hooikoorts het geval. Pollen zijn onschadelijk voor ons. Toch komt er histamine vrij om de ‘indringers’ onschadelijk te maken.

Niezen en snotteren tijdens het hooikoorts seizoen

Bij een aanval van hooikoorts raken de slijmvliezen geïrriteerd. Met name de slijmvliezen in de neus en de keelholte en de slijmvliezen bij de ogen.

Kenmerkend voor hooikoorts zijn:

  • Jeukende, branderige ogen, die voortdurend tranen.
  • Rode en gezwollen oogleden.
  • Een loopneus, die overgaat in een verstopte neus.
  • Niesbuien.
  • Moe, koortsig gevoel.
  • Benauwdheid.
  • Soms hoesten en een pijnlijke keel.
  • Jeukend verhemelte.

Eigen ervaring: ik ben van mijn hooikoorts af!

Ik ben zelf vijf jaar geleden bij een Kinesiologie praktijk binnen gestapt, wegens hooikoorts klachten. De technieken die gebruikt worden zijn heel efficiënt, pijnloos en doelgericht waardoor ik snel en blijvend van mijn hooikoorts af ben. Het was ook heel interessant om te weten te komen op welke pollen ik precies reageerde en waarom. Ik wilde graag deze ervaring gaan delen en andere mensen helpen, daarom had ik besloten om zelf Kinesiologie te gaan studeren. Op 11 juli 2017 heb ik mijn certificaat voor Espavo Allergiecursus behaald om o.a. hooikoorts, intoleranties en allergieën te kunnen behandelen.

Heb je last van vergelijkbare klachten, intolerantie(s) en/of allergieën en wil je een intake inplannen of meer informatie? Stuur dan een email naar info@kinesiologiebeinbalance.nl of bel naar 06-38403931.

Bron: https://www.gezondheidsnet.nl/hooikoorts/hooikoorts-wat-zijn-de-symptomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten
Hi, hoe kan ik je van dienst zijn?