Hormonale disbalans klachten oplossen

Heeft u last van hormonale klachten? Dit kan duiden op een hormonale disbalans. Iedere vrouw krijgt in haar leven op een bepaald moment last van hormonale schommelingen. Alleen dit gegeven betekent niet dat u er niks aan kunt doen! Uw klachten moeten serieus worden genomen want het is allesbehalve prettig om last te hebben van opvliegers, nachtzweten tijdens de overgang of een pijnlijke eisprong. Kortom, niet lekker in je vel zitten en in het dagelijks leven last hebben van uw klachten. In de praktijk zie ik vaak dat de vrouwelijke hormonen apart wel in balans zijn maar tijdens de cyclus niet goed samenwerken. Dit wordt ook wel hormonale disbalans genoemd. Wanneer de hormonen niet in balans zijn en niet goed samenwerken, kan dit een verminderde vruchtbaarheid veroorzaken. Los uw hormonale disbalans klachten op door nu een afspraak in te plannen!

Hormonale disbalans

Hormonale disbalans uitgelegd

Wat is precies aan de hand bij een hormonale disbalans? In de vrouwelijk cyclus hebben hormonen normaliter een belangrijke individuele maar ook samenwerkende functie. Vanuit de hersenen komen twee verschillende hormonen vrij, namelijk FSH en luteïniserend hormoon (LH). De eierstokken geven op hun beurt twee vrouwelijke hormonen af, namelijk oestrogeen en progesteron. Het hormoon LH zorgt ervoor dat de eicel gaat rijpen. Het wordt kortstondig in een hoge dosis uitgescheiden om een eisprong te veroorzaken. Als dit niet gebeurt, vindt er geen ovulatie plaats. Wilt u laten onderzoeken of uw hormonen nog wel goed samenwerken? Vraag dan vrijblijvend advies of boek gelijk een consult.

Hormonale disbalans en hormonale klachten

Als er sprake is van een hormonale disbalans kunnen er dus hormonale klachten ontstaan. Het is van belang om deze klachten bij de oorzaak aan te pakken. Met kinesiologie gaan we samen kijken of de hormonen individueel in balans zijn en goed samenwerken. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn gaan we op zoek naar de oorzaak en brengen we de hormoonhuishouding zo goed mogelijk in balans. Wist u dat ik op basis van mijn kennis en ervaring op het gebied van kinesiologie ook burn-out behandeling in Rotterdam aanbied? Wilt u meer informatie of advies of een consult inplannen? Bel direct naar 06-33835656 of vult het contactformulier in. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op!