Iedere vrouw krijgt in haar leven last van hormonale schommelingen.

Hormonen kunnen klachten veroorzaken zoals; buikpijn en vermoeidheid tijdens de menstruatie, opvliegers en nachtzweten tijdens de overgang, hoofdpijn, migraine, geen of pijnlijke eisprong. Wat vaak voorkomt is dat de vrouwelijke hormonen apart wel in balans zijn, maar niet goed samenwerken tijdens de cyclus. Er is dan sprake van een hormonale disbalans.

Wanneer de hormonen niet in balans zijn en niet goed samenwerken, kan dit een verminderde vruchtbaarheid veroorzaken.

Hormonen spelen een belangrijke rol in de vrouwelijke cyclus en hebben belangrijke individuele en samenwerkende functies. Er zijn twee stuurhormonen vanuit de hersenen; FSH en LH. En twee vrouwelijke hormonen uit de eierstok; oestrogeen en progesteron.

LH is de afkorting van luteïnizerend hormoon. Dit hormoon stimuleert de rijping van de eicel. Het wordt kortstondig in een hoge dosis uitgescheiden om een eisprong te veroorzaken, dit heet de LH-piek. Zonder een LH-piek, komt er geen ovulatie en blijft een zwangerschap uit.

De eisprong vindt zo’n 36 uur na de piek plaats en zet de eierstok aan tot de aanmaak van progesteron. Progesteron moet de innesteling van de bevruchte eicel in de baarmoeder mogelijk maken.

Heeft u hormonale klachten?

Met Kinesiologie gaan we samen kijken of de hormonen individueel in balans zijn en ook goed samenwerken, wanneer dit niet zo is gaan we op zoek naar de oorzaak en brengen we de hormoonhuishouding zo goed als mogelijk in balans. Heeft u nog vragen, of wilt u een consult inplannen? Wilt u vrijblijvend advies of informatie? Bel dan direct: 06-33835656 of vul hier uw gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen voor het beantwoorden van al uw vragen.