Stress

Wat is stress?

Iedereen krijgt dagelijks te maken met stress, dit is normaal gesproken geen probleem, maar de negatieve gevolgen van stress kunnen onze gezondheid erg ondermijnen. Stress is eigenlijk gewoon spanning. Je hebt altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat je lichaam klaar is voor actie.

Je lichaam maakt geen onderscheid tussen een deadline die je niet haalt of een levensbedreigende situatie. Stress helpt je lichaam door zich klaar te maken om te vechten of te vluchten. Je hersenengeven een signaal af waardoor je lichaam het hormoon adrenaline gaat maken. Hierdoor gaat je hart sneller kloppen, je ademhaling gaat sneller en je spieren spannen zich aan. Op die manier kun je optimaal reageren op het ‘gevaar’. Als het gevaar op korte termijn nog niet geweken is, maakt je lichaam ook nog cortisol aan, een ander stresshormoon dat je ‘paraat’ houdt.

De effecten zijn normaal gesproken van korte duur, waarna je lichaam even de tijd nodig heeft om zich te herstellen. Pas wanneer er op de lange termijn te veel spanning aanwezig is, kan dit leiden tot emotionele, fysieke en mentale klachten zoals: slechte concentratie, slaapproblemen, woede aanvallen, paniek aanvallen, hoofdpijn/migraine, slechte eetlust of juist overmatig eten (voornamelijk suikers), roken en alcohol drinken en bijnieruitputting. Als de stress te lang aanhoudt, kun je overspannen raken of een burn-out krijgen.

Wat kan je doen om stress te verlagen?

  • Bij stress helpt het om op een rij te zetten wat spanning geeft en juist energie geeft.
  • Plan je rustmomenten in om je zenuwstelsel bij te laten komen.
  • Praat er met iemand over die je vertrouwt.
  • Schrijf voor je gaat slapen 5 positieve dingen van de dag op.
  • Blijf goed voor jezelf zorgen d.m.v. goede voeding, bewegen/sporten en genoeg ontspanning. Ook supplementen kunnen bijdragen aan stress verlaging.
  • Probeer eens ontspanningsoefeningen of mindfulness.

Heb je last van stress?

Vind je het lastig om te ontspannen? Heb je iets meegemaakt waardoor je constant onder stress staat? Voel jij constant de druk om te presteren? Ik help je graag om te ontdekken wat voor jou het beste werkt om weer te kunnen ontspannen.

Ik maak ook op maat gemaakte voedingsschema’s en geef persoonlijk suppletie advies. Remedies en essentiele oliën kunnen ook bijdragen aan stress verlaging.

Kinesiologie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, met fysieke, mentale of emotionele klachten. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparaten, naalden en/of (chemische) medicatie. Wil jij ook op zoek gaan naar de oorzaken van jouw hoofdpijn of migraine? Of wil je vrijblijvend advies of informatie? Bel dan direct: 06-33835656 of vul hier je gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen voor het beantwoorden van al jouw vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten
Hi, hoe kan ik je van dienst zijn?