Vitamines en mineralen

Opname, verwerking en afbraak vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen (basisstoffen) krijg je in kleine hoeveelheden binnen door voeding.

Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid, herstel, het functioneren van het lichaam, normale groei en ontwikkeling. Belangrijk is dat je organen de vitamines en mineralen goed op kunnen nemen, je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Door fysieke klachten, emotionele gebeurtenis en/of ziekte, kan de opname van vitamines en mineralen verstoord zijn geraakt. Een belangrijke boosdoener is de ziekte van Pfeiffer.

Tijdens de behandelingen van de basisstoffen is de ervaring dat veel cliënten meer energie hebben, minder vaak ziek worden, sneller herstellen van ziekte en minder vage klachten hebben omdat het immuunsysteem sterk verbeterd.

Het immuunsysteem of afweersysteem, dat je lichaam beschermt tegen indringers van buitenaf (schimmels, bacteriën, virussen en parasieten) bevindt zich door je hele lichaam. Onder andere je huid, darmen, luchtwegen, bloed en lymfestelselmaken hier deel van uit.

Een tekort aan deze stoffen kan vele gevolgen hebben. Een tekort aan bijvoorbeeld vitamine B1 kunnen de volgende gevolgen hebben: verlies van geheugen, problemen met de concentratie, irritatie en eventueel depressieve gevoelens. Je kunt ook last krijgen van maagklachten, gewichtverlies, verminderde eetlust, slechtere reflexen en zwakkere spieren.

We starten altijd met de balans van uw basisstoffen (vitamines en mineralen).

Ik kan voor u controleren hoe de opname, verwerking en afbraak is in het systeem en of u de juiste vitaminen / mineralen supplementen slikt en welke u nodig heeft. Wanneer we de basisstoffen behandelen, krijgt u gedurende maximaal 30 uur een dieet mee naar huis. U krijgt een schema met voeding en dranken waar deze vitamines of mineralen niet in zitten. Het is heel belangrijk om uw systeem te resetten en rust te geven. Heeft u vragen of wilt u een intake inplannen? Neem gerust hier contact op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten
Hi, hoe kan ik je van dienst zijn?